Speksteen

Nascholing speksteen bewerken

Speksteen is een zachte steensoort die je gemakkelijk kunt bewerken.

Je werkt van grof naar fijn met een uniek beeld als resultaat.


Speksteen:


Wanneer je een speksteen ziet is deze grof en stoffig. Door het vijlen, schuren en polijsten maak je de steen glad en met elke stap zie je steeds beter welke kleuren er in schuilen. Vaak is het tot het laatste moment een verrassing hoe je steen er echt uit gaat zien.


Ik leer je in deze nascholing de basistechniek van het speksteen bewerken, met vijlen, schuurmatten en schuurpapier. Van grof naar zacht. Van droog naar nat. En als afsluiting de bijenwas.


Hiernaast vertel ik hoe je deze techniek in kan zetten in verschillende werkvelden en hulpvragen.


Na afloop ontvang je een hand-out met alle informatie.

Speksteen bewerking vraagt een inspanning maar het is een lichte techniek die geschikt is voor alle leeftijden.

Praktische informatie:


Nascholing Speksteen bewerken: 


Datum: 

Tijdstip: 09:30 tot circa 12:30

Kosten: € 60,- per persoon (incl. kunstzinnige materialen en thee)

Accreditatie: 3 punten am (in aanvraag)


Start bij voldoende aanmeldingen, maximaal 2 i.v.m. de corona maatregelen. 1,5 meter wordt gewaarborgd.  Er wordt gevraagd zelf een mondkapje mee te nemen en oude kleding te dragen. Neem als het kan ook een eigen drinkbeker mee, water en thee is aanwezig. 


Review:


Als kunstzinnig therapeut was mij al langer bekend dat werken met speksteen een bijzondere therapeutische waarde kan hebben. Ik miste alleen nog de ervaring met het werken met speksteen om het in mijn werk in te kunnen zetten.


Na lang zoeken kwam ik uit bij Naomi. Bij haar heb ik mijn eerste ervaring met speksteen opgedaan. De cursus duurt 3 uur en is een prima opstart om te ervaren hoe het is om te werken met speksteen. Alles wordt stapsgewijs opgebouwd en uitgelegd. Je steen kies je met je ogen dicht intuïtief uit en daarna staat de ervaring centraal. Naomi is heel bekwaam en legt goed en rustig alle stappen uit. Tot slot mag je ook nog je gemaakte werk mee naar huis nemen en krijg je een handout mee.


Ik vond het heel bijzonder om te ervaren dat er zoveel zachtheid en warmte zit in een zo op het oog harde en koude steen. De cursus wordt afgerond met reflecterende vragen zodat nog duidelijker wordt wat je ervaart, voelt en wat de steen jou vertelt. 

Noami heeft een prachtige ruimte om in te werken en leeft goed de RIVM regels na. Je kan dus prima de cursus volgen in deze tijd. Ik kijk er naar uit om met mijn eigen cliënten met speksteen aan de slag te gaan.  Een aanrader dus!


Colette T.

Aanmelden:


Je kunt je vrijblijvend aanmelden via het contactformulier, druk hiervoor op onderstaande knop.

Kunstzinnige Therapie

Eigen-Zinnig-Heid

Naomi Lamens

Vlielandseweg 24A

2641 KC Pijnacker

Tel : +316 300 814 94

E-mail: info@Eigen-Zinnig-Heid.nl

Deze website maakt gebruikt van 'cookies'. Als u uw bezoek voortzet, gaat u akkoord met het gebruik van deze 'cookies'.

Accepteren